Рецепти

Јајца за појадок на 4 нови начини

14. декември 2017 - 10:33 | А.С.

Јајцата се одличен избор на храна за појадок. Тие се богат извор на протеини, во чиј состав влегуваат 9 есенцијални аминокиселини.

Исто така, треба да знаете дека белката на јајцето не содржи холестерол, а жолчката од јајцето е извор на витамин А, Д и Е.

Овие четири рецепти ќе ги раздвижат вашите утра и ќе ви ја дадат потребната доза енергија за целиот ден.

Коментирај